Tord Karlsson

Presentation av Tord Karlsson VM-deltagare Motala 2015

Namn: Tord Karlsson


Klass i VM: Age-Group 50-54


Hemsida/blogg mm:


Hur har träningen gått inför VM? Har haft bra kontinuitet och hyfsad mängd. Önskvärt hade varit lite mer fartträning fast där sätter kroppen stopp ibland. (Tränar nog för hårt på de lugna passen:)


Din målsättning i VM? Hade varit kul att gå under 7.30. Placering tänker jag inte på överhuvudtaget.


Ditt känsligaste Triathlonminne? Sista två-tre kilometrarna på Järnmannen 2011 och sen in under portalen. Det var stort.


Ditt bästa Triathlonminne? Järnmannen 2011 är svår att slå men Tjörn, halv IM, förra året under fem timmar utan löpträning var om inte annat förvånande.


Din långsiktiga målsättning med Triathlon?  Nu har jag två stora mål i sommar. Först VM i Motala och sen IM Kalmar. Sen får vi se. Borde kanske sätta upp något mål efter det annars är det väl risk att jag hamnar i fosterställning. Om inte simmet var så dåligt hade jag nog satsat mot Ironman Hawaii.


Dina bästa tips till nya Triathleter? Var med på gruppträningarna när det erbjuds sådana. Det är både kul och lärorikt.


Något övrigt du vill lyfta fram? Att träna smart. Vi kör generellt alldeles för mycket i de mittersta zonerna, tycker jag. Lugna långpass borde vara riktigt lugna för att orka med de hårda passen som borde ha högre intensitet. Annars är det värdefullt att kunna få träna ihop ibland i en såpass individuell sport som Triathlon ändå är och med 3CT har sammanhållningen ökat.

Kontakta oss © 2015 3City Triathlon