Markus Nymark

Presentation av Markus Nymark VM-deltagare Motala 2015

Namn: Markus Nymark


Klass i VM: Age-Group 35-39


Hemsida/blogg mm:


Hur har träningen gått inför VM? Nästan så bra som jag önskat sånär som lite skadebekymmer.


Din målsättning i VM? Jättesvårt att sätta ett mål vad gäller placering eftersom både distansen är ny och det blir första internationella tävlingen. Det finns 60 okända konkurrenter (+1 klubbkompis) från 15 olika länder i klassen. Alla vill helt säkert försöka vara snabbare än jag. Med ett bra lopp utan strul hoppas jag komma i mål en bit under 7h (hålltider: 65 min på simningen, 3.5 h på cyklingen o 2h.15 min på löpningen). Kanske går det putsa lite till om allt funkar perfekt :)


Ditt känsligaste Triathlonminne? Hade ett utmanande race i Kalmar 2013 där jag var nära att tvingas bryta, en bit in i löpningen funkade allt så fint att jag upplevde ett "runners high" moment. Lite genant att försöka hålla tårarna tillbaka inför tio-tusentals åskådare. Utmaningen och stämningen bör upplevas!

 

Ditt bästa Triathlonminne? Har många sköna tränings- o tävlings-minnen som vinster i Buthlers, Midsommarsprinten och Kalmar IM. Högst rankar jag ändå vinsten på Tjörn förra året, ett lopp där allt trots ganska dåliga förutsättningar och ett par mindre missöden funkade sådär bra som man vill att det ska.

 

Din långsiktiga målsättning med Triathlon? Att fortsätta utvecklas! Jag är efter några år fortfarande ny i sporten och kan förbättra mig i alla discipliner.


Dina bästa tips till nya Triathleter? Gå med i en förening (förslagsvis 3CT), där finns massvis av kunskap och erfarenhet som kommer vara till hjälp. Gemenskapen är också värd massor, både på träning och tävlingar


Något övrigt du vill lyfta fram? Triathlon är kanske så roligt man kan ha med slätrakade ben, ett par löparskor, en cykel och en våtdräkt

Kontakta oss © 2015 3City Triathlon