Katrin Karlsson

Presentation av Katrin Karlsson VM-deltagare Motala 2015

Namn: Katrin Karlsson


Klass i VM: Age-group 45-49 Kvinnor


Hemsida/blogg mm: katrin14k på Instagram


Hur har träningen gått inför VM? Enligt plan, skulle jag vilja påstå. Har hållit mej frisk och skadefri, så jag har kunnat träna på riktigt bra (7-10 tim/vecka) under hela försäsongen.


Din målsättning i VM? Att njuta av att delta i ett sånt här stort evenemang givetvis! Jag hoppas att kunna få till en bra, energisnål simning, bättre cykling och kontrollerad löpning. Jag hoppas på att vädret är med oss i år, för det var fruktansvärt kallt, regnigt och blåsigt förra året, värsta tävling jag gjort vädermässigt! Men blir det så i år igen, då vet jag att jag fixar det med!


Ditt känsligaste Triathlonminne? Hmmm, här fick jag fundera ett tag! Allt med triathlon är ju så galet känslosamt för att man tar verkligen ut sig och utmanar sin uthållighet till bristningsgränsen när man pysslar med långdistans! Men ett minne som kommer är när jag är på sluttampen på löpningen på min första IM-distans, Järnmannen i Kalmar 2011. Med ynka 2 km kvar på hela loppet och jag för första gången verkligen kan ta in att jag kommer att fixa detta. Tårarna rann utmed kinderna och jag var så oerhört glad och tacksam över min kropp, som var med mej hela dagen och tog mej ända till mål! Ett minne för livet!


Ditt bästa Triathlonminne? Jag har många fina minnen från de tävlingar jag genomfört, så det kan ju vara roligt att här ta upp mitt allra första: Butlers Triathlon 2007! Vi hade ett mixlag från Saab:s Tekniska och alla var rookies. Jag minns att jag och Lotta simmade i baddräkt för att sedan inför cyklingen byta om under varsin morgonrock, hahaha! Men vi tog oss runt och hade galet roligt hela tävlingen, så där väcktes mitt intresse för denna sport, jag var fast!


Din långsiktiga målsättning med Triathlon? Att fortsätta träna och tävla med bibehållen glädje, det är viktigast för mej! Gärna någon IM alt VM-tävling utomlands, det lockar!


Dina bästa tips till nya Triathleter? Bara kör!!! Våga prova utan du har de värsta prylarna, det funkar bra ändå! Jag körde mina första år på en enkel hybridcykel samt surfarvåtdräkt från Team Sportia.


Något övrigt du vill lyfta fram? Jag har ända sedan starten 2007 upplevt triathlonsporten och dess utövare (oavsett nivå) som oerhört inkluderande. Ingen prestige alls utan alla är så hjälpsamma och generösa med tips och att dela med sej av sin erfarenhet. Det är nog det jag älskar allra mest i den här sporten!

Kontakta oss © 2015 3City Triathlon