Eva-lott Elefant

Presentation av Eva-Lott Elefant VM-deltagare Motala 2015

Namn: Eva-Lott Elefant


Klass i VM: Age-Group 45-49


Hemsida/blogg mm: http://triea.blogg.se/


Hur har träningen gått inför VM? Det har gått väldigt bra då jag varit skadefri och fått träna som jag tänkt mig. Jag har kört ett triathlonupplägg ifrån Aktivitus och det har gett resultat framför allt på cyklingen. Har också lagt mycket tid och fokus på att förbättra min simning.


Din målsättning i VM? Att få tävla för Sverige, bara upplevelsen att köra ett världsmästerskap, gå i parad landsvis är så otroligt roligt ofattbart, så målsättningen är att ha det så bra och kul som möjligt. Sedan vill jag efter loppet känna att jag gjorde allt jag kunde utifrån mina förutsättningar och se om det har gett något resultat med all den tid och träning jag lagt för det här. Där jag givetvis jämför resultatet med mig själv :-)


Ditt känsligaste Triathlonminne? Hm klurig en men något som jag ofta tänker tillbaka på är min första tävling då jag stod väldigt långt fram i starten. Vilket kanske inte var det bästa med tanke på att resten av startfältet bakom mig var mer grymma simmare än mig eftersom jag precis lärt mig crawla haha… som tur var höll jag långt till höger och blev inte översimmad.


Ditt bästa Triathlonminne? Det skulle väl vara mitt första Triathlon då när jag körde Järnmannen 2010 i Kalmar. Där målet var ett genomförande och så gick det så bra så jag tog en SM-brons i min AG. Det var en otrolig rolig känsla att det ens var möjligt haha… förstod ju inte ens förrän mina klubbkompisar berättade det för mig efteråt att jag inte bara kom 3:a utan att det var en SM medalj också, eller som man säger när det gäller åldersgrupperna, RM medalj :-)


Din långsiktiga målsättning med Triathlon? Så länge jag är hel och tycker det är roligt så kommer jag att hålla på med Triathlon. Har inget långsiktigt mål utan det blir mer att jag inför varje år bestämmer vilka tävlingar jag vill göra. Förra året var den en IM på Lanzarote och i år är det ju denna tävling som är fokus. Men det är klart att det hade varit roligt att 2016 åka utomlands och tävla för Sverige.


Dina bästa tips till nya Triathleter? Oj vad svårt finns mycket att tänka på inom triathlon då det är väldigt många prylar och olika sporter. Något som kan vara bra är att träna på är att växla så man blir trygg i det.


Något övrigt du vill lyfta fram? Jättekul att intresset för Triathlon har ökat i trestadområdet och så många mer tjejer dessutom. Vi kommer förmodligen träffa på många 3CT:are framöver på tävlingarna i våra nya snygga tävlingsdräkter, coolt :-)

Kontakta oss © 2015 3City Triathlon