Anneli Hilmersson

Presentation av Anneli Hilmersson VM-deltagare Motala 2015

Namn: Anneli Hilmersson


Klass i VM: Age-group 45-49


Hemsida/blogg mm: http://triea.blogg.se/


Hur har träningen gått inför VM? Hade en väldigt bra träningsperiod fram till slutet på februari. Därefter hade jag tyvärr en brokig vår med hela 2 månaders mer eller mindre endast sporadisk träning pga olika faktorer.


Kunde dra igång min träning igen i mitten på april då jag åkte till Mallorca på läger. Detta var en härligt boost och en nystart för mig. Förutom en överansträngd hälsena efter det lägret så har jag kunnat träna på bra.


Din målsättning i VM? Då avbrottet blev stort i mina tänkta förberedelser under våren så har jag sänkt ribban inför VM och tar det hela med ro. Och det känns helt OK faktiskt. Saker händer som inte går att påverka så det är att gilla läget! Nu vet jag att jag kommer kunna starta och vara med och det är det viktigaste. Att bara få vara med om detta evenemang är stort och kommer bli en grym upplevelse!


Ditt känsligaste Triathlonminne? Känsligaste och som berörde mycket var första gången jag passerade mållinjen på Ironman-distansen i Kalmar 2010 - Då grät jag :-)


Men jobbigaste/känsligaste minnet är när jag pga värmen 34 grader varmt i Örserum 2010 Olympisk distans höll på att kollapsa av värmeslag. Drack 2 Coca Cola och hällde vatten över huvudet efter halva löpsträckan. Detta räddade mig den gången! Var verkligen helt under isen men återhämtade mig så vet att det går att göra det. Det stärker mentalt trots upplevelsen!


Ditt bästa Triathlonminne? Mina bästa minnen är faktiskt lagtävlingarna stafett på Tjörn Triathlon och Butlers Triathlon såklart! Det är så ruggigt kul att köra i lag och det är något speciellt med det. På Tjörn dessutom kör du en sträcka var. Och det är en härlig känsla att kunna ge precis allt på sin sträcka så det inte finns något kvar i kroppen. Så går det inte göra då du kör alla momenten själv utan måste lägga upp racet på annat vis. Så att köra i lag med mina vänner är mina bästa och häftigaste minnen :-)


Din långsiktiga målsättning med Triathlon? Att hålla på så länge jag tycker det är roligt och i någon form. En del år säkert lite mer fokus och andra år lite mindre. Men att hålla på att träna de olika grenarna kommer jag göra länge.


Dina bästa tips till nya Triathleter? Våga! Kasta er ut och våga! De flesta kan simma, cykla, springa/jogga/gå - då funkar det att köra en Triathlontävling :-)


Något övrigt du vill lyfta fram? Att Triathlon är en sport du kan hålla på med länge i livet. Jag drar på smilbanden när jag ser en dam eller herr i 75/80-års klassen! Det är verkligen inspirerande!

Kontakta oss © 2015 3City Triathlon