André Olofsson

Presentation av André Olofsson VM-deltagare Motala 2015

Namn: André Olofsson


Klass i VM: 20-24


Hemsida/blogg mm: Instagram: carlandreolof - Här lägger jag upp bilder från framförallt triathlon träning.


Hur har träningen gått inför VM? I år har jag lagt mycket fokus på att förbättra simning och löpning.  Då jag haft problem med vaderna har mycket energi lagts på att bli skadefri och samtidigt öka farten.  På simningen har jag förbättrat tekniken med hjälp av att coachning getts vid diverse tillfällen via klubben 3ct. I övrigt har träningen rullat på och jag har bland annat varit på läger på mallorca för att framförallt slipa formen på cykeln.


Din målsättning i VM? Min målsättning i vm är att kunna pressa ut min kapacitet till max och genomföra utan några skador,  förhoppningsvis innebär det att man kan ta några placeringar  :)


Ditt känsligaste Triathlonminne? Min första Ironman var väldigt speciell. Då gick jag imål på 13.37 h under en dag i 35 graders sol.  Man kämpar länge mot sig själv när man kör så långa sträckor, man undrar stundtals varför man gör det :) och när man då går imål är det en fantastisk känsla att ha klarat av det. Detta var i zurich i Schweiz.


Ditt bästa Triathlonminne? Några månader tidigare hade jag gjort en halv IM i Norge, haugesund. Det är nog den bästa triathlontävlingen jag kört. Det är en snabb bana och publiken där var helt galna. Detta var även den första triathlontävlingen jag körde vilket gjorde det speciellt.


Din långsiktiga målsättning med Triathlon? Jag hoppas att kunna ligga på en bra träningsmängd några år framöver och att utvecklas i alla grenarna. Ibland går ju tankarna att det hade vart grymt att ta sig till hawaii någon gång


Dina bästa tips till nya Triathleter? Håll inte igen på Simningen, där är fullt ös som gäller, armarna änvänds bara första timmen av ett triathlon


Något övrigt du vill lyfta fram?

Kontakta oss © 2015 3City Triathlon